Одит на външна линк маса

Външна линк маса на сайта — това са всички връзки към сайта от външни източници. Ако търсачката смята, че тези ресурси са съмнителни, сайтът може да получи наказание. В рамките на одита ние анализираме качеството на съществуващите връзки към сайта и разработваме техническо задание за увеличаване на линк масата.

З кого е подходяща тази услуга?

  1. За проекти с история от 3 години с голяма естествена линк маса. С времето проектите могат да натрупват голям брой некачествени външни линкове. Това може негативно да се отрази на класирането на сайта в търсачките, което води към намаляването на видимостта на сайта в SERP.
  2. За проекти, които някога са работили с агенции, използващи купени линкове. Наличност на голям брой некачествени купени линкове може да доведе до наказание от търсачките.
  3. За всички проекти за поддържане на чист линк профил. За поддържане на чист линк профил на всеки проект е препоръчително да се прави одит на външната линк маса веднъж от 1 до 3 години.

За наличие на резултат от SEO е необходимо да се имплементират техническите задания, които предлага агенцията. Ако нямате никой за реализация на техническите задания от агенцията, то няма смисъл да поръчвате SEO – в този случай е по-добре да се ограничите до използване на PPC инструментите.

  • Резултатът няма да е постигнат без реализацията на техническите задания в пълен обем.
  • Скоростта за постигане на резултатите пряко зависи от скоростта на реализация на техническите задания.

Одит за външни линкове ще ви помогне:

Планът за работа

Анализ на динамиката на линк масата

Анализ на графиката на прираста на линк масата, търсене на драстични отклонения и причини за появяването им.

Анализ на съотношението на типове външни линкове

Анализ и разпределяне на наличната линк маса на сайта по тип линкове. Търсене на спам линкове.

Анализ на естествеността на анкор листа

Разпределяне на линкове по тип и анализ на съотношението между линкове с анкор и без анкор.

Анализ на плътност на думите в анкор листа

Анализ на линковете за наличие на голям брой seo-думи в анкорите. Анализ на процентното съотношение към други думи.

Анализ на анкор-листа за спам

Анализ на линк масата на наличие голям брой еднакви фразови анкори.

Анализ на качеството на сайтове-донори

Оценка на качеството на донори (страници и сайтове с препратки към нашия сайт) с помощта на професионални инструменти. Търсене на нискокачествени източници.

Писане на техническо задание за оптимизация на линк масата

Разработка на техническо задание за оптимизация на линк масата въз основа на проведения анализ и изискванията на търсачките.

За да получите препоръки за вътрешна оптимизация на сайта, съдържанието, настройка на системи за уеб анализи, както и основните препоръки по ползваемост и специализирани препоръки по типа и тематиката на сайта, запознайте се с услугата технически SEO одит на сайта.
Изпращане на заявка за тази услуга
Loading...
Loading...
Loading...

Този сайт използва "бисквитки" и други технологии за проследяване, за да ви помогне да навигирате и възможността ви да предоставяте обратна връзка, да анализирате използването на нашите продукти и услуги, да помагате в нашите рекламни и маркетингови усилия за по-добро удобство на потребителите.