Комплексен CRM маркетинг

Благодарение на комплексните CRM услуги, ние успяваме да увеличим лоялността и поръчките от клиентите. Поддържаме редовна комуникация с новите и вече затвърдилите се посетители чрез имейл, Messenger, Viber, SMS и push съобщения. Заедно с изградените персонализирани и автоматизирани кампании онлайн магазините и корпоративните сайтове постигат добри резултати с малка инвестиция. Имейл маркетингът е каналът с най-големи стойности на ROI.

Изпрати заявка

Email & Messenger могат да станат значим канал за продажби на бизнеса ви. На клиентите ни той осигурява до 15% от общия приход при сравнително малки разходи.

Всичко се обяснява с лесния закон в маркетинга — по-лесно и евтино е да продаваме на постоянни клиенти, отколкото да търсим нови.

Николай Галинов
Head of CRM & Email Marketing

Какво представлява CRM услугата?

Имейл маркетинг услугите предоставят възможност да изградите персонализирана комуникация с клиентите си, увеличавайки лоялността към своя бранд.

Чрез различни кампании се покриват всички етапи от маркетинговата фуния - привличане, ангажираност и действие, на което се дължат и отличните резултати от retention маркетинга. Изпращаните съобщения се изграждат изцяло спрямо бизнеса и клиентите му, като лесно могат да бъдат проследени резултатите от тях.

Освен създаването на известия и имейли, важна част от работата на маркетолозите е и анализът на потребителите и тяхната ангажираност. Чрез RFM анализ лесно могат да се таргетират специфични групи от съществуващите клиенти, което води до по-големи продажби и повече удовлетворение у посетителите.

Ползите от email, SMS, Viber и push известията

Активно увеличение на база с потенциални клиенти

Създаваме Customer Journey Map и техническо задание за форми, pop-up прозорци и специални предложения за събиране на контакти от потребители в сайта.

Увеличение на продажби и средна стойност на поръчка

С помощта на детайлно сегментиране и таргетиране на промоционални бюлетини увеличаваме продажбите. На потребители, извършили поръчка, предлагаме допълнителни продукти или обслужване.

Увеличение на конверсия от потребител в покупател

Използваме система от тригерни писма за потребители, които са посещавали сайта, но не са извършили целево действие, с релевантен асортимент и специални условия.

Стимулиране на повторни продажби и ръст на LTV на клиент

Системната комуникация допринася за повторни продажби - така еднократните клиенти стават редовни.

Реактивация на неактивни клиенти

Колко клиенти имате, които са купили само веднъж и повече не са се върнали? Ще направим RFM анализ и ще подготвим предложение за всяка група и ще върнем тези, които са правили покупка, но не са станали постоянни клиенти.

Ръст на лоялност и разпознаваемост на бранда

Ненатрапчиво, но постоянно споделяме с аудиторията полезно съдържание. Така увеличаваме доверието към бранда и разпознаваемостта му.
“Едно от основните предизвикателства пред нас беше осигуряването на навременна и адекватна комуникация с клиентите на онлайн магазина ни. С помощта на платформата Contact Pigeon успяхме да преодолеем това предизвикателство и успешно да постигнем целите си, свързани с обслужване на клиентите.

Горещо бих препоръчал Netpeak заради техния опит и отдаденост по всеки проект.”
Бранислав Мавров
Онлайн маркетинг мениджър на Mania.bg

Предимствата на имейл кампаниите, Viber и push съобщенията

Ниска цена за изпращане на съобщения

Средна цена за един email е $0,002.

Висок conversion rate

Конверсията в транзакция на добре настроен email инструмент е съществено по-голяма в сравнение с други канали на трафик. Например конверсията на тригерни писма в онлайн магазин може да достигне 5-7% в сравнение с 1-2% от онлайн реклама. Конверсия на промо писма — 8-14%.

Сегментиране на база

по интереси и други параметри допринася за увеличение на конверсията, благодарение на персонализирани предложения.

Връщане на потребители

Това е отличен инструмент за финализиране на изоставени колички и допълнителни продажби на съпътстващи продукти.

Сертификати

Нашите клиенти

Покажи още →

Какво включва услугата CRM маркетинг от Netpeak?

Да обсъдим вашия проект?
Страхотно! Благодарим Ви, че се свързахте с нас!

Вие направихте първата стъпка към една фантастична маркетинг кампания.

Нашите експерти ще се свържат с Вас в рамките на 1 работен ден,

За да отговорят на всички Ваши въпроси.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ефективна стратегия

 • Разработване на стратегия за имейл маркетинг и анализиране на конкурентите за създаване на успешни имейл шаблони.

Мейлинг база

 • Одит на текущата ви база с контакти и съдействие при откриването на най-ефективните комуникационни канали за вашия бизнес.

Техническа подготовка и настройки

 • Настройване на избраната от вас платформа за бюлетини. Анализ на спам рейтинга и процента доставени имейли. Настройка на аналитичните инструменти за управление и анализ на данните от кампаниите.

Съдържание на имейл маркетинг кампаниите

 • Изграждане на успешна контент стратегия за промоционални и информационни имейли. Изработка на HTML темплейти за имейли и създаване на списъци. Дизайн и изработка на pop-up и други видове форми или opt-in точки за добавяне на контакти.

Подготовка на технически задания за програмисти и уеб дизайнери

  Извършване на RFM анализ и сегментиране на клиентската ви база

   Автоматизирани мейлинг списъци за забравена количка, потвърждение на регистрация или поръчка, за отзиви след поръчка и всички други събития, открити след сегментиране

   Регулярни имейл бюлетини

   • Автоматизирани и ръчни имейл кампании, които подлежат на A/B тестове за определяне на ефективността - позволяват разработването на стратегии за подобряване на целите на бизнеса.

   Месечни отчети за заложените KPI

   • Отчети за основните имейл маркетинг KPI - Open rate (OR), Click-through-rate (CTR) и Click-to-open-rate (CTOR).
   • KPI за управление на репутацията - изготвяне на отчети за степен на отпадане, процент на изпращане на жалби за получен спам и степента на отписване.
   • Business performance KPIs - за да представим ефикасността на услугата, изготвяме отчети за метриките: (ROMI - възвръщаемост на маркетинг инвестицията, CPO - цена на поръчка и Cost per acquisition - цената за придобиване на клиент, който е закупил продукт/услуга).

   Omnichannel подход

   • Прилагане на стратегия, която обединява взаимодействиета с клиента чрез множество канали — от онлайн до офлайн. Синхронизираме комуникацията между уебсайта, социалните мрежи и търговските точки, гарантирайки еднакво клиентско изживяване навсякъде. Това увеличава ефективността на маркетинговите кампании, като води до по-висока конверсия и клиентска лоялност.

   Какви кампании и видове съобщения изпращаме?

   Тригерни имейли

   Създаваме тригърни имейл кампании, за да предоставим автоматизирани, персонализирани отговори на активността на клиентите във вашия уебсайт, като изоставена количка, прекъсната сесия, артикули, които са отново в наличност и други събития.

   Welcome имейли

   Поредица от имейли се изпраща директно след регистрация на потребителя. Тези имейли ви помагат да изградите постоянна връзка и доверие у клиентите си.

   Промоционални имейли

   Промоционални имейли за намаления, продажби, промо кодове и специални оферти с таргетиране на конкретни сегменти от клиенти.

   Информационни имейли

   Служат за изграждането на експертиза на бранда и създаване на лоялност от клиентите, като се предоставя съдържание, което те могат да намерят полезно.

   Customer service имейли

   Имейли за обслужване на клиентите като потвърждение на абонамент, актуализации за състоянието на поръчката, заявки за преглед и други имейли за обслужване на клиенти, включително за cross-sell.

   Промоционални имейли, свързани със събития

   Изпращаме както масирани, така и персонализирани имейли с промоции, обвързани с конкретно събитие през годината.

   Реактивиране на неактивни клиенти

   Настройваме имейл кампании за повторно обвързване, за да спечелим отново вашите неактивни потребители.

   Aнкети за удовлетвореността на клиентите

   Каним клиентите да попълнят кратка имейл анкета, за да ви помогнем да разберете техните изисквания и да събирате данни за по-подробна сегментация.

   Използваме допълнителни канали за комуникация

   Push нотификации, Viber съобщения и SMS.

   RFM анализ

   Сегментирането на клиентите се базира на честотата и паричната стойност на техните трансакции за създаване на персонализирани оферти с по-висок ROI за вашите топ клиенти.

   Email marketing услуги и цени

   Цената на имейл маркетинга и маркетинга за задържане на потребителите, както и наборът от необходимите за това инструменти, зависят от обема на базата от адреси, както и от нишата и вида на бизнеса.
   Изпратете ни заявка и нашите специалисти ще подготвят план за развитие и  комуникационна стратегия конкретно за вашия проект.

   Комплексни стратегии за задържане на потребителите до ключ

   Какво правим ние?

   Ние навлизаме из основи във вашия бизнес и разработваме план за развитие на маркетинга за задържане на потребителите, който последователно прилагаме ежемесечно, за да постигнем вашите бизнес цели и KPI.

   Какво се включва в тази услуга?

   • имейл, web push, mobile push, sms и Viber;

   • aнализ на нишата, търсенето, конкурентите;

   • разработване на маркетинг план;

   • технически настройки на мейлинг услугата;

   • система за събиране на нови контакти;

   • профилактика, валидиране и сегментиране на мейлинг листа;

   • планиране, анализ и репортинг;

   • дизайн и копирайтинг;

   • оформление на бюлетини, тестове и визуализации;

   • автоматизиране на имейли;

   • консултации, внедряване и съпорт;

   • регулярна комуникация с мениджър на проекта.

   За кого е тази услуга?

   За компании, които вече имат собствен списък от поне 5000 имейл контакти или трафик на сайта от 30 000 потребители на месец, разполагат с програмист и достъп до кода на уебсайта за изпълнение на технически задачи.

   Какво получавате като резултат?

   • Системен ръст на KPI-те за задържане на аудиторията и консистентно развитие на всички мейлинг показатели.

   • Опитен маркетинг екип с различна специализация, който знае какво да направи и как да го постигне.

   • Опит и доказана експертиза в retention маркетинга и имплементирането на доказани ефективни механизми.

   • Гъвкавост и приспособимост на екипа към нуждите и процесите във вашия бизнес.

   от 1 000 USD на месец

   Изпрати заявка →

   Маркетинг стратегия за задържане на потребителите

   Какво правим?

   Въз основа на анализа на пазара и вашия бизнес ние разработваме маркетинг стратегия за задържане на потребителите, план за нейното изпълнение стъпка по стъпка, оценка на ресурсите, необходими за прилагането ѝ, и прогнозиране на резултатите.

   Какво включва тази услуга?

   • анализ на пазара: изисквания, конкуренти, динамика;

   • одит на ESP (доставчик на имейл услугата), уебсайта, приложението, социалните ви мрежи;

   • определяне на KPI, точки за ръст;

   • полагане на цели за стратегията;

   • формиране на тактики;

   • разработване на т.н. Gantt chart/Таблица на Гант за имплементиране на стратегията и изчисляване на ресурсите;

   • изготвяне на прогноза за динамиката на поставените KPI и идентифициране на контролни показатели.

   За кого е тази услуга?

   За компании, които имат собствен списък от 100 000 имейл контакти и се нуждаят от правилно, обширно и незабавно стартиране на маркетинг за задържане на потребителите, но нямат собствен екип или имат нужда да рестартират текущия маркетинг за задържане във вътрешния екип.

   Какво получавате в резултат?

   • Ефективна и приложима стратегия, основана на конкретни и точни данни посредством извършения анализ и опита на специалистите по маркетинг на ефективността.

   • Спестяване на време и пари в сравнение с несистемна работа без работеща стратегия.

   • Маркетинг експертиза, която ще се превърне в реалистичен и конкретен план за действие и прилагане на стратегията.

   • Сума на прогнозата, динамика на KPI и приходите в резултат на имплементацията.

   от 2 000 USD/4-6 седмици

   Изпрати заявка →

   Стартиране на имейл маркетинг услугата от нулата на принципа „Бърз старт“

   Какво правим?

   Ние извършваме цялата подготвителна работа необходима за стартиране на имейл маркетинг услугата от нулата, подготвяме ръководство и се консултираме с вас, така че в бъдеще вашият вътрешен маркетинг екип да може да управлява имейл маркетинга независимо.

   Какво включва услугата?

   Създаване и технически настройки на акаунта; създаване на форми за абониране и събиране на контакти; разработване на основен шаблон за имейл; базисни шаблони за имейли за задействане на аудиторията; създаване на скриптове за задействане; валидиране на мейлинг листи и подготовка за изпращане на съобщения; контент план за първия месец; ръководство за по-нататъшна работа с платформата за вашия маркетинг специалист; консултация с вашия маркетолог относно по-нататъшната работа на имейл маркетинг канала.

   За кого е тази услуга?

   За компании, които искат да стартират имейл маркетинг, но не знаят как и откъде да започнат. За компании, които имат вътрешен маркетолог и разработчик, имейл списък с до 5000 контакта и които искат да създават допълнителни имейл кампании самостоятелно.

   Какво получавате в резултат?

   • Готов за работа акаунт във вашия Email Service доставчик.

   • Валидиран имейл списък със съществуващите ви контакти и система за събиране на нови контакти.

   • Готов за употреба темплейт за имейл, в който трябва само да добавите банер, линкове и текст за всяко следващо изпращане.

   • Работещи базисни имейли за задействане, генериращи доходи на месечна база.

   • Ръководство за менажиране на мейлинг акаунта.

   От 1 000 USD/4-6 седмици

   Изпрати заявка →

   Разрастване на имейл списък

   Какво правим?

   Ние създаваме система за преобразуване на трафика от вашия уебсайт в имейл списък в платформата за имейл маркетинг, използвайки механика, доказана при десетки проекти. Инициираме базисна автоматизация, за да ви генерираме доходи от задействащи (тригърни) имейли веднага след внедряването.

   Какво включва услугата?

   • дизайн на формата за абониране в уебсайта subscription form design for the website (static, pop up / game, widget);

   • технически настройки на акаунта в имейл платформата;

   • основен имейл темплейт;

   • базисни автоматизирани (тригърни) писма;

   • технически задания за програмиста за прехвърляне на контакти от формите за абониране в имейл услугата, както и настройка на събития за задействане на аудиторията;

   • съпорт при имплементацията;

   • актуализиране на съществуващия мейлинг лист.

   За кого е тази услуга?

   За компании, които искат да общуват със своята аудитория чрез имейл, но все още нямат изградена база с контакти или тя не е достатъчно голяма, за да инвестират усилия в регулярни масови съобщения. За компании с месечен трафик от 15 000 или повече потребители.

   Какво получавате в резултат?

   • Готов за работа акаунт във вашия Email Service доставчик.

   • Ефективна система за събиране на контакти.

   • Готов за употреба темплейт за имейл, в който трябва само да добавите банер, линкове и текст за всяко следващо изпращане.

   • Работещи базисни имейли за задействане (автоматични имейли), за да генериране на доходи веднага след имплементацията.

   от 600 USD/2-4 седмици

   Изпрати заявка →

   Други услуги за задържане на потребителите

   Готови сме да разработим персонализиран план с маркетинг задачи за задържане на потребителите въз основа на вашите бизнес нужди. Ние ще предложим решение за вашата основна задача и ще намерим начин за ефективно използване на маркетинга за задържане, за да постигнете своите цели. Ако се интересувате от някаква част или елемент от описаната услуга - свържете се с нас.

   Какво друго можем да ви предложим?

   • почасови консултации;

   • конвертиране на базата ви с телефонни контакти в имейл маркетинг контакти;

   • работа с един или няколко канала по избор: имейл, web push известия, мобилни известия, SMS, Viber;

   • автоматизиране на имейли;

   • разрешаване на проблема с попадането в папка 'Spam';

   • подобрение на репутацията на изпращащия домейн;

   • внедряване на продуктови препоръки в уебсайта;

   • всяка една част от услугите, споменати в останалите слайдове.

   Изпрати заявка →

   Имейл платформи и услуги, които използваме

   Групови и автоматизирани пощенски списъци въз основа на данните за поведението на потребителите с оmnichannel маркетинг подход.

   Инструмент за комуникационни маркетинг автоматизации за масови мейлинг съобщения и конфигуриране на различни имейл сценарии.

   Вероятно най-известната платформа за имейл маркетинг.

   Интегрираната CRM платформа на HubSpot включва маркетинга, продажбите, услугите, операциите и софтуера за създаване на уебсайтове, от които се нуждаете, за да развиете бизнеса си.

   Klaviyo, платформата за ecommerce маркетинг автоматизации, използвана за имейл маркетинг и SMS съобщения, синхронизира набора ви от технологични решения с вашия онлайн магазин, за да скалира бизнеса ви.

   Платформа за автоматизация и персонализация на потребителското изживяване в реално време чрез AI.

   Платформа за omnichannel маркетинг автоматизации, която обединява различни комуникационни канали (имейли, SMS и уеб известия).

   CloudCart проследява поведението на клиентите, анализира данните за продажбите и предоставя интеграция с различни комуникационни канали.

   Brevo предлага инструменти за имейл маркетинг, SMS кампании, чат на живо, CRM и автоматизация на маркетингови процеси, както и анализ на ефективността на кампаниите.

   Нашите кейсове

   31% ръст

   на open rate

   Кейс: как чрез Email & CRM маркетинг постигнахме високи резултати за Forlife.bg

   98% ръст

   на поръчките от CRM маркетинг

   Mania.bg — История на успеха: ефективно управление и развитие чрез CRM маркетинг

   Какво казват нашите клиенти

   Заяви консултация

   Страхотно! Благодарим Ви, че се свързахте с нас! Вие направихте първата стъпка към една фантастична маркетинг кампания. Нашите експерти ще се свържат с Вас в рамките на 1 работен ден, за да отговорят на всички Ваши въпроси.
   Упс! Нещо се обърка, докато попълвахте формата.
   Евгени Венков
   Business Development Manager
   Получи консултация
   Страхотно! Благодарим Ви, че се свързахте с нас! Вие направихте първата стъпка към една фантастична маркетинг кампания. Нашите експерти ще се свържат с Вас в рамките на 1 работен ден, за да отговорят на всички Ваши въпроси.
   Упс! Нещо се обърка, докато попълвахте формата.