Уеб аналитика за бизнеса

Уеб анализът формира гръбнака на базирания на данни подход в дигиталния маркетинг.

Използвайки интерфейс за уеб анализ, можем да настроим събиране на данни и базисни отчети, и да създадем цялостни аналитични решения. Не само можем да качваме, обединяваме, обработваме и визуализираме Вашите данни, но можем, също така, да идентифицираме точки на растеж за Вашия уебсайт и да подобрим conversion rate-a Ви.

Изпрати заявка

Решенията, базирани на данни, се превръщат в ключов компонент за бизнеса, особено в дигиталния маркетинг. Повече от всеки друг дигиталните маркетолози разбират важността на събирането и анализирането на данни. Но какво ще стане, ако има дузина различни източници на данни извън стандартните отчети? Как се справяте с всички тези данни?

Ето защо в Netpeak сме съсредоточили опита си върху правилните неща: можем да настроим автоматично събиране на данни, да обединим данните Ви от всички източници и да създадем лесни за разбиране отчети с всякакво ниво на сложност. Можете да се чувствате уверени, знаейки, че вашето решение е базирано на конкретни данни.

Александър Конивненко
Head of Web Analytics

Сертификати

Нашите клиенти

Покажи още →

Разрешаваме проблеми чрез анализ на данните

Стандартни аналитични задачи

Системите за анализ биват настроени за правилен мониторинг на дигиталните канали, проследяване на поведението на клиентите и придобиване на нови клиенти.

Персонализирани аналитични решения

Изчисляваме възвръщаемостта на инвестициите от различните канали за придобиване на клиенти, като използваме стандартен или персонализиран модел на приписване, и проследяваме поведението на потребителите в различните платформи, cross-domain и онлайн/офлайн.

Ръст на приходите и нарастване на средната стойност на поръчката

Използвайте CRO (Conversion Rate Optimization) услугата, за да подобрите ефективността на Вашия канал/-и, за привличане на клиенти и за директно увеличаване рентабилността на Вашия бизнес. Възползвайте се максимално от трафика, който вече имате.

Стандартни услуги за настройка на дигитални анализи

Да обсъдим вашия проект?
Страхотно! Благодарим Ви, че се свързахте с нас!

Вие направихте първата стъпка към една фантастична маркетинг кампания.

Нашите експерти ще се свържат с Вас в рамките на 1 работен ден,

За да отговорят на всички Ваши въпроси.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Google Analytics настройка

Ние настройваме всички необходими параметри, функции и известия в акаунта Ви в Google Analytics. Също така създаваме задания с технически изисквания за интегриране на Google Ads с Вашия уебсайт и за свързване на Google Ads и Google Analytics.

Подобряваме настройките на електронната търговия

Можем да внедрим подобрена електронна търговия (enhanced e-commerce) и да настроим Вашия уебсайт за работа с Tag Manager и data layer. И не само това - ние ще създадем и подробно разписан документ с технически изисквания за прехвърляне на поведенчески данни към Google Analytics.

Имплементация на Measurement Protocol

Ние създаваме подробен документ с технически изисквания и насоки за прехвърляне на поведенчески данни от CRM и ERP системите, бази данни и други външни източници към Google Analytics.

Google Tag Manager настройка

Ние настройваме всички необходими тригери, тагове и променливи в Google Tag Manager. Освен това създаваме документ с технически изисквания за имплементиране на кодовете за проследяване.

Миграция от Universal Analytics към Google Analytics 4

Активираме отчитането на данни в Google Analytics 4, настройваме всички необходими събития и подготвяме технически задания за импортиране на данни от уебсайта Ви в системата за анализ.

Създаваме персонализирани аналитични решения и BI системи

Предварителен етап

Можем да ви помогнем да решите кои източници на данни да включите във финалното решение и да идентифицирате данните, отчетите или таблата за управление, които са Ви необходими. Ще получите и диаграма на аналитичното решение.

Импортиране на данни

Създаваме специални конектори — програмни кодове, които импортират API данни и ги съхраняват в хранилище за данни.

Трансформация

Когато данните са импортирани в отделни таблици в хранилището за данни, нашият SQL код комбинира и добавя данните в обобщени отчети.

Визуализация

Последната стъпка е визуализиране на данните, съхранявани в хранилището. Изграждаме персонализирани табла за управление в Google Data Studio, Power BI и Tableau.

С какви данни работим?

Рекламни акаунти

Ние получаваме данни за кликове, за аудитории, за импресии и други параметри от рекламни системи като Google Ads и Facebook Ads.

Системи за уеб анализ

Ние експортираме данни от Google Analytics, Appsflyer и други платформи за уеб анализ за задълбочена оценка на ефективността на уебсайта или приложението. След това го комбинираме с данни за продажбите и печалбите.

CRM и ERP системи

Ние обработваме данните за вашите клиенти и транзакции и ги комбинираме с данни за рекламни кампании, за да измерим маркетингова ефективност.

Системи за счетоводство и управление на инвентара

Ние обработваме данни от Вашeтo 1C или други автоматизирани системи за задълбочен анализ на потока от средства или стоки.

Услуги и инструменти, които използваме за аналитични решения

 • Google BigQuery — напълно управляемо хранилище за данни без нужда от сървър, което позволява мащабируем анализ върху петабайти данни. Това е отлично и бюджетно решение за съхранение и обработка на данни от различни системи, без да се налага да ги свързвате с физически сървър.

 • MySQL — система за управление на релационни бази данни с отворен код. Повечето класически бизнес софтуерни продукти за обикновени потребители са базирани на MySQL.

 • PostgresQL — известен също като Postgres; това е безплатна система за управление на релационни бази данни с отворен код, която набляга на разширяемостта и съответствието с SQL.

 • Greenplum — технологичен инструмент за големи данни (big data), базиран на MPP и на технологията за база данни с отворен код Postgres.

 • R — a programming language that's optimized for statistical analysis and data visualization. It is an open-source free software environment within the GNU package.

 • Python — a general-purpose programming language considered to be one of the best data science tools for big data jobs and machine learning.

 • SQL — a structured query language, which is a computer language for storing, manipulating, and retrieving data stored in a relational database.

 • DBT — an open-source command line tool that helps analysts and engineers transform data in their warehouse more effectively.

 • Apache Airflow — an open-source workflow management platform for data engineering pipelines.
 • Microsoft Power BI — one of the most popular platforms for visualizing data and creating interactive charts and reports.

 • Google Data Studio — an online tool for converting data into customizable informative reports and dashboards introduced by Google as part of the Google Analytics 360 Suite Enterprise.

 • Tableau — an American company that develops software for interactive data visualization and business analytics of the same name.

Нашите кейсове

4308% ROAS

Със Search кампания за басейни и джакузита

Кейс: Netpeak и Mr. Bricolage — как постигнахме устойчив рентабилен ръст чрез Google Ads

+87% ROAS

Резултати от кампаниите в Мрежата за търсене в сравнение с предходния период

Кейс: Модерни похвати за по-добри резултати — как повишихме 2 пъти стойността на транзакциите със същия разход

98%

Ръст на поръчките от CRM маркетинг

Mania.bg — История на успеха: ефективно управление и развитие чрез CRM маркетинг

Какво казват нашите клиенти

Заяви консултация

Страхотно! Благодарим Ви, че се свързахте с нас! Вие направихте първата стъпка към една фантастична маркетинг кампания. Нашите експерти ще се свържат с Вас в рамките на 1 работен ден, за да отговорят на всички Ваши въпроси.
Упс! Нещо се обърка, докато попълвахте формата.
Евгени Венков
Business Development Manager
Получи консултация
Страхотно! Благодарим Ви, че се свързахте с нас! Вие направихте първата стъпка към една фантастична маркетинг кампания. Нашите експерти ще се свържат с Вас в рамките на 1 работен ден, за да отговорят на всички Ваши въпроси.
Упс! Нещо се обърка, докато попълвахте формата.