Copywriting

Качественото съдържание в сайта е един от ключовите фактори за успеха и доброто му класиране в търсачките. Вече не е достатъчно да владееш добре словото, за да напишеш ефективен текст.

Текстовете в Netpeak се създават от екип специалисти: онлайн маркетолог, копирайтър, редактор. Правим конкурентен анализ на текстовото съдържание, проучваме потребителското търсене и следим за последните SEO тенденции, за да осигурим най-доброто качество на копирайтинг услуги.

Изпрати заявка

Като Head of SEO мога смело да кажа, че качественото описание на категорийни и продуктови страници е много важно за постигането на SEO целите.От значение не е само семантиката, която се използва, но и структурата и обемът на самото съдържание.

Николай Галинов
Head of SEO

Сертификати

Нашите клиенти

Покажи още →

Решаваме бизнес задачи с помощта на копирайтинг

Повече продажби

Изчерпателното описание в сайта помага на потребителите
по-бързо да вземат решение за покупка и да не преминат към търсене в сайтовете на конкурентите ни.

Увеличение на видимостта на сайта и по-добро класиране в търсачката

SEO текстовете подпомагат класирането на сайта на по-високи позиции в резултатите от търсенето, заедно с останалите SEO активности.

Потвърждение на компетентността на бранда в очите на потребителите

Редовната поддръжка на корпоративен блог решава няколко задачи едновременно: от една страна увеличава семантиката, по която да се класира сайта в търсачката, а от друга - убеждава потребителите в компетентността на бранда в неговия бранш (при условие, че се публикуват съдържателни блог статии).

По-добра разпознаваемост на бранда

Копирайтингът е неразделна част от линкбилдинга и PR кампаниите. Публикуването на статии спомага за популяризирането на бранда и привличането на допълнителен трафик от медийните сайтове.

Кауво включва услугата копирайтинг

Анализ на текстовете на конкуренти

С помощта на собствено разработен софтуер правим сравнителен анализ между текстовете на сайта на клиента и тези на конкурентите.

Проучване на потребителското търсене

Анализираме целевата семантика с помощта на Serpstat (разработка на Netpeak), което допринася за класирането на статията.

Създаване на техническо задание

Онлайн маркетолог създава техническо задание за копирайтър, което включва заглавие, ключови думи, анкори, специални изисквания.

Написване на съдържанието

Техническото задание се разпределя към копирайтър, компетентен в тематиката. Текстовете са написани спрямо редица правила и изисквания, създадени от Netpeak, благодарение на дългогодишния ни опит в SEO.

Редакторска проверка

Всеки текст минава редакторска проверка за качество на съдържанието, правописни и смислови грешки, спазване на правилата на Netpeak и специалните изисквания от техническото задание. След редакторска проверка всеки текст се одобрява от главния редактор.

Какви видове текстове пишем?

Описание за категория/продукт в сайта

За онлайн магазини и сайтове за услуги текстовото съдържание е от огромно значение. Ние имаме 10 години опит и експертиза в създаването на продуктови описания, текстове за категории и страници на филтри в различни тематики. Този вид копирайтинг, освен предварително SEO проучване, предполага тясна колаборация със самия бизнес, за който ще се пишат текстовете.

Блог публикации

Осигуряваме контент план за корпоративен блог и неговата системна реализация. Експертизата на Netpeak наброява редица тематики, като за всяка блог статия се прави ново проучване. Блогът е добър инструмент за увеличение на ключовите думи, по които да се класира сайтът, без да се увеличава структурата му.

Статии за публикуване в медии

Следим за стилистиката на външната медия и потребителското търсене, и създаваме максимално интересна статия, която да събере повече реферален трафик и да даде своя принос за по-доброто класиране на сайта.

На какви езици пишем?

Освен на български, пишем текстове на много чужди езици:
английски
немски
френски
гръцки
украински
турски
руски
и всички други езици по запитване.

Инструменти и технологии, които използваме за копирайтинг

Многофункционална SEO платформа за анализ на онлайн конкуренти и собствен сайт, ежедневен мониторинг на позиции в търсенето, линкове и качество на контента в сайта.
С помощта на Serpstat могат да се събират ключови думи за нови страници или да се оптимизират старите, да се открият грешки, които влияят на класирането на сайта, с подробни препоръки за оправянето им, и да се направят куп други задачи от рутината на SEO-екипа.

Семантичен анализ на текст

Инструмент за анализ на наситеността на ключови думи с цел избягване на преспаменост.

Netpeak използва редица собствени и външни скриптове за автоматизиране, ускоряване и подобрение на качеството на нашата работа:

  • семантичен сравнителен анализ на текстовете с тези на конкурентите;

  • софтуери за проверка на уникалността на текста;

  • инструменти за откриване на технически грешки в текста.

Какво казват нашите клиенти

Заяви консултация

Страхотно! Благодарим Ви, че се свързахте с нас! Вие направихте първата стъпка към една фантастична маркетинг кампания. Нашите експерти ще се свържат с Вас в рамките на 1 работен ден, за да отговорят на всички Ваши въпроси.
Упс! Нещо се обърка, докато попълвахте формата.
Евгени Венков
Business Development Manager
Получи консултация
Страхотно! Благодарим Ви, че се свързахте с нас! Вие направихте първата стъпка към една фантастична маркетинг кампания. Нашите експерти ще се свържат с Вас в рамките на 1 работен ден, за да отговорят на всички Ваши въпроси.
Упс! Нещо се обърка, докато попълвахте формата.