Local SEO & Google Business Profile оптимизация

Доминирайте в резултатите от местното търсене и привлечете повече клиенти!

Изпрати заявка

Локалната SEO оптимизация има за цел да подобри онлайн присъствието на бизнесите при наличие на търсения в близост до тях, като по този начин цели привличането на повече клиенти.

Local SEO включва различни стратегии за оптимизиране на Google Business профилите, получаване на цитати от локални източници, управление на онлайн отзивите и видимост на бизнеса в резултатите от търсене в картата и на местно ниво.

Мартин Желязков
SEO specialist

Услугата обхваща следните направления

Особености

Според Google, 46% от всички търсения имат локално намерение.

Мобилни търсения

78% от локалните мобилни търсения водят до офлайн покупка.

Повече локални заявки

Бизнесите, които имат оптимизиран Google Business Profile, получават 70% повече посетители от локални заявки.

Онлайн отзиви

88% от потребителите се доверяват на онлайн отзиви също толкова, колкото на лични препоръки. Netpeak предлага управление на репутацията, което включва стратегии за подобряване и поддържане на положителни отзиви, критично за привличането на нови клиенти.

Мартин Желязков

SEO Specialist в Netpeak Bulgaria

Свържете се с нас, за да обсъдим Вашите нужди и как можем да помогнем на бизнеса Ви да расте в дигиталния свят!

Какво представлява Local SEO услугата?

Фокус на локалната SEO оптимизация

Локалната SEO оптимизация се фокусира върху оптимизирането на онлайн присъствието на даден бизнес с цел привличане на повече клиенти от съответните местни търсения. Тя включва стратегии като оптимизиране на профилите в Google My Business, изграждане на местни цитати, управление на онлайн отзиви и осигуряване на появата на бизнеса в резултатите от местното търсене и картите.

Разлики между традиционната и локалната SEO оптимизация

За разлика от традиционната SEO оптимизация, която се фокусира върху повишаването на видимостта на бранда в национален или глобален мащаб, локалната оптимизация за търсачки е насочена към специфичните географски заявки. Например “автосервиз Варна”, “зъболекар София”, “ресторант” и др.

Ползи от локалната SEO оптимизация за бизнеса

Да обсъдим вашия проект?
Страхотно! Благодарим Ви, че се свързахте с нас!

Вие направихте първата стъпка към една фантастична маркетинг кампания.

Нашите експерти ще се свържат с Вас в рамките на 1 работен ден,

За да отговорят на всички Ваши въпроси.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Повишена видимост на местно ниво

Local SEO помага на бизнеса да се показва в резултатите от търсене на Google за потребители, които търсят продукти или услуги в близост до тях. Това означава, че вашият бизнес ще бъде по-видим за потенциални клиенти в района. 

Конкурентно предимство

Ако вашият бизнес е добре оптимизиран за местно търсене, ще имате предимство пред конкурентите, които не са фокусирани върху Local SEO. Това може да ви помогне да спечелите по-голям дял от местния пазар.

По-голям трафик към уебсайта

Бизнесите, които се възползват от локално SEO, привличат повече органичен трафик. За потребителите е по-лесно да открият вашия сайт, когато търсят услугите, които предлагате. Освен това, вашето съдържание ще бъде насочено към местните клиенти, което допълнително увеличава трафика.

Подобрено потребителско изживяване

С фокус върху локалната SEO, бизнесите могат да достигнат до целевата си аудитория по-ефективно и по този начин да предоставят по-добро потребителско изживяване за всички потенциални клиенти, търсещи предлаганите от вас услуги или продукти.

По-точни локални анализи

С помощта на локалната оптимизация можете да получите по-точни данни и анализи за това как потребителите взаимодействат с вашия бизнес онлайн, което може да ви помогне да подобрите маркетинговите си стратегии.

Какво включва локалната SEO оптимизация?

Използваме различни тактики за повишаване на класирането ви на вашия бизнес, включително:

Таргетиране на специфични ключови думи за SEO

Идентифицираме и насочваме подходящи ключови думи, които са от значение за вашия бизнес, за да подобрим вашето класиране в търсачките и да привлечем релевантен трафик към вашия уебсайт.

Оптимизация на Google Business Profile

Ще създадем и оптимизираме вашия Google Business профил с подходящо и персонализирано съдържание, което ще ви позволи да достигнете до местни клиенти. Това включва създаване на локация с информация за бизнеса (ако вече нямате), бизнес описание, контактна информация и подходящи изображения.

Стимулиране оставянето на отзиви от клиенти

Насърчаваме вашите клиенти да оставят положителни отзиви, като предоставяме стратегии за увеличаване на техния брой и видимост в онлайн пространството.

Цитиране в местни директории и линкбилдинг

Поставяме вашия бизнес в локални директории и изграждаме качествени връзки, за да подобрим авторитета и видимостта ви в локалното търсене.

Управление на онлайн репутацията

Следим и управляваме вашата онлайн репутация, като отговаряме на отзиви и коментари, за да поддържаме положителен имидж на вашия бизнес.

On-Page оптимизация

Оптимизираме съдържанието на вашия уебсайт, включително заглавия, метаданни и ключови думи, за да осигурим по-добра видимост и релевантност в търсачките.

Техническо SEO

Подобряваме техническите аспекти на вашия уебсайт, като скорост на зареждане, мобилна съвместимост и структура на URL, за да осигурим по-добра индексация и класиране.

SEO оптимизация на локални целеви страница

Създаваме и оптимизираме локални целеви страници, които са насочени към специфични географски райони, за да привлечем повече местни клиенти и да подобрим вашето локално присъствие.

Множество локации

Ако вашият бизнес има множество локации, Netpeak ще оптимизира всеки от Google Business профилите за всяка отделна локация. Ще създадем страници и листинги за всяко място и ще се уверим, че алгоритмите на търсачките могат точно да идентифицират всяка от локациите на вашия бизнес.

Етапи на услугата за локално SEO в Netpeak

Анализ на пазара

Проучване на текущите локални търсения и тенденции.

Изследване на поведението на потребителите и конкурентите.

Анализ на конкуренцията

Оценка на конкурентните стратегии и техните резултати.

Определяне на ключови конкурентни предимства и слабости.

Планиране и стратегия

Разработване на персонализирана стратегия за локално SEO.

Определяне на целеви ключови думи за оптимизация на Google Business Profile.

Изпълнение и отчетност

Поставяне на конкретни цели и измерими показатели за успех.

Регулярни отчети за постигнатите резултати и прогреса на оптимизацията.

Процес на работа

Безплатна консултация: анализ на текущото състояние и изисквания на клиента.

Local SEO одит: анализ на текущия Google Business Profile, запознаване на клиента с планираната локална стратегия и изготвяне на индивидуално предложение за работа.

Защо да се доверите на Netpeak за локална оптимизация?

"Избирайки Netpeak за Local SEO и оптимизация на Google Business Profile, вие ще получите професионално изработена стратегия, която ще подобри видимостта на вашия бизнес в локалните търсения и ще увеличи ангажираността на клиентите ви. Свържете се с нас днес и нека заедно изградим по-силно и видимо присъствие на вашия бизнес в интернет."

Често задавани въпроси за Local SEO

1. След колко време мога да очаквам резултати?

Резултатите от Local SEO могат да се видят след няколко седмици до няколко месеца. Времето зависи от конкуренцията във вашата област и усилията, които полагате за оптимизация. От личния ни опит можем да споделим, че в рамките на три месеца след прилагането на локални SEO стратегии, бизнесите обикновено отбелязват 30% увеличение на органичния трафик. Netpeak предоставя регулярни отчети за постигнатите резултати, което ви позволява да следите прогреса и ефективността на оптимизационните усилия.

2. Защо ми е необходимо Local SEO за моя бизнес?

Local SEO е от съществено значение за успеха на всеки бизнес, който иска да се свърже с местната си аудитория. Представете си, че клиентите в близост до вашето местоположение могат лесно да открият вашия бизнес в интернет, когато търсят продукти или услуги, които предлагате. Това е силата на локалната SEO оптимизация - тя увеличава вашата видимост в локалните търсения и ви помага да привлечете повече клиенти.

3. Какви са ключовите елементи на успешното Local SEO?

Ключовите елементи са:

Оптимизация на Google Business Profile.
Получаване и управление на отзиви от клиенти.
Използване на локални ключови думи.
Локални линкове от други сайтове.
Наличност на NAP информация (Name, Address, Phone Number) на вашия сайт и други платформи.

4. Какви ключови думи трябва да използвам за Local SEO?

Ключовите думи трябва да включват вашата услуга/продукт и местоположението ви. Например, ако имате пицария в София, използвайте ключови думи като "пицария София", "най-добра пица в София", "доставка на пица София".

5. Как мога да получа повече отзиви от клиенти?

Насърчавайте клиентите си да оставят отзиви чрез имейли, социални мрежи и директно на място. Осигурете лесен начин за оставяне на отзиви и отговаряйте на тях бързо и професионално.

6.  Защо са ми необходими отзиви в Google Business?

Онлайн отзивите подобряват видимостта ви в търсачките, увеличават доверието и репутацията на вашия бизнес, и помагат за привличане на нови клиенти, като показват реалния опит на потребителите с вашите продукти или услуги.

7.  Трябва ли да използвам платени реклами за Local SEO?

Платените реклами могат да ускорят видимостта ви в локалните търсения, но органичната оптимизация също е много важна. Резултатът от нея остава и след спирането на рекламите. Комбинацията от двете винаги е най-ефективна.

8.  Мога ли да се справя сам с Local SEO или ми трябва професионалист?

Можете да се справите сами, ако имате време и желание да учите и прилагате стратегиите. Въпреки това, професионалистът може да ускори процеса и да осигури по-добри резултати благодарение на опита си, а вие да развивате бизнеса си.

Клиенти на Netpeak, използващи тази услуга

Какво казват нашите клиенти

Заяви консултация

Страхотно! Благодарим Ви, че се свързахте с нас! Вие направихте първата стъпка към една фантастична маркетинг кампания. Нашите експерти ще се свържат с Вас в рамките на 1 работен ден, за да отговорят на всички Ваши въпроси.
Упс! Нещо се обърка, докато попълвахте формата.
Евгени Венков
Business Development Manager
Получи консултация
Страхотно! Благодарим Ви, че се свързахте с нас! Вие направихте първата стъпка към една фантастична маркетинг кампания. Нашите експерти ще се свържат с Вас в рамките на 1 работен ден, за да отговорят на всички Ваши въпроси.
Упс! Нещо се обърка, докато попълвахте формата.