Linkbuilding

Комплексна услуга за натрупване на качествена външна линк маса за онлайн магазини и корпоративни сайтове.

Правим конкурентен анализ, създаваме стратегия за публикации в български медии, форуми и бизнес каталози с цел увеличение на видимостта на сайта и подпомагане на SEO резултатите. Организираме PR кампании и кампании за подобрение на репутацията на брандове в български медии.

Изпрати заявка

Линкбилдингът е важна част от успешната SEO стратегия на всеки сайт. Трупането на външна линк маса не само дава добри сигнали на търсачката за целевия сайт, но и помага за увеличение на рефералния трафик и разпознаваемостта на бранда.

Качественият линкбилдинг не е хаотично купуване на линкове - това е пълноценна стратегия за увеличение на тежестта на сайта и неговите целеви страници.

Николай Галинов
Head of SEO

Сертификати

Нашите клиенти

Покажи още →

Решаваме бизнес задачи с помощта на линкбилдинг

Ръст на проекта

Трупането на външни връзки към сайта е един от сигналите за търсачките, че сайтът е качествен, търсен и съответно трябва да бъде класиран на по-високи позиции. Правилният линкбилдинг може да даде добър тласък в развитието дори на нови сайтове.

Увеличение на видимостта на сайта и по-добро класиране в търсачката

С помощта на професионална линкбилдинг стратегия един сайт може да влезе в ТОП-10 по целеви търсения дори без допълнителни маркетингови активности.

Привличане на реферален трафик

Линкбилдингът предполага публикуване на статии в медии, постове във форуми, създаване на фирмени профили в бизнес каталози. Това генерира допълнителен качествен трафик от медиите, форумите или каталозите към сайта от заинтересовани читатели, прочели публикациите.

По-добра разпознаваемост на бранда

В рамките на линкбилдинга могат да се публикуват PR и тематични статии, в които се споменава бранда. Ние работим с над 800 български медии, които обхващат читателска аудитория с различна възраст, интереси и геолокация.

Класиране при търсене на бранда

Новосъздадените сайтове често се сблъскват с проблема, че не се класират по собствения си бранд. Това може да бъде разрешено с помощта на линкбилдинг стратегия по брандови търсения.

Какво включва услугата линкбилдинг по медии

Да обсъдим вашия проект?
Страхотно! Благодарим Ви, че се свързахте с нас!

Вие направихте първата стъпка към една фантастична маркетинг кампания.

Нашите експерти ще се свържат с Вас в рамките на 1 работен ден,

За да отговорят на всички Ваши въпроси.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Анализ на външната линк маса на сайта

Анализираме всички натрупани до момента линкове, анкор листа, съотношение на dofollow и nofollow линкове с помощта на специализирани инструменти.

Анализ на конкуренти

Анализираме външната линк маса и анкор листа на конкурентите, които се класират по-добре в търсачката.

Изграждане на линкбилдинг стратегия

Първоначално държим да осигурим публикации във всички медии, където публикуват нашите конкуренти, а след това се надгражда с допълнителни медии. Netpeak има собствена техническа разработка за изграждане на стратегията на база конкуренти.

Написване на статиите

Проучваме потребителското търсене, за да подберем тема на статията и да включим нужните ключови думи. За годините опит в SEO Netpeak разработи редица изисквания към текстовете, за да бъдат максимално ефективни. Всеки текст минава двойна редакторска проверка.

Публикуване

В Netpeak си сътрудничим с над 800 медии в България и всеки ден работим върху увеличаването на тази база. Имаме преференциални цени за публикуване в медиите. Ние следим за качеството на публикациите - за наличието на грешки в текста или линка при публикуването.

Отчетност

В края на месеца подаваме отчет с всички направени публикации и линк към всяка статия. На всяко тримесечие линкбилдинг стратегията се анализира от SEO специалист и се правят корекции при нужда от по-добри резултати.

Какви видове линкбилдинг правим

Публикация на статии в медии

Правим линкбилдинг стратегия за платени публикации: анализираме конкурентите, проучваме потребителското търсене и подготвяме статии с изпипан SEO текст в български медии. Статиите могат да бъдат с цел линкбилдинг (без споменаваме на бранда) или с PR насоченост.

Предимства на този вид линкбилдинг: висока ефективност, добро използване на релевантна сематиката за проекта, практически неизчерпаеми възможности (списъкът с медийни сайтове е огромен и всеки ден се увеличава).

Постове във форуми

Осигуряваме присъствие във форуми, социални мрежи, онлайн обсъждания. Тези линкове изглеждат като обикновени коментари. Например, намираме активни потребителски обсъждания в български форуми, касаещи продуктите или услугите на клиента, и осигуряваме пост с полезна информация и линк към сайта от наш регистриран профил, който изглежда максимално естествено.

Недостатъци на метода: голяма част от форумите позволяват да се добавят само nofollow линкове, а в социалните мрежи линковете не са индикация за търсачките, но помагат за популяризиране на бранда или управление на репутацията.

Регистрация в бизнес каталози

Следим за актуалните сайтове тип "каталози" и правим регистрация на фирмата, която стои зад сайта на клиента. Това е един от най-бюджетните видове линкбилдинг. Недостатъци - списъкът със сайтове бизнес каталози в България е ограничен.

Инструменти и технологии, които използваме за линкбилдинг

Многофункционална SEO платформа за анализ на онлайн конкуренти и собствен сайт, ежедневен мониторинг на позиции в търсенето, линкове и качество на контента в сайта.
С помощта на Serpstat могат да се събират ключови думи за нови страници или да се оптимизират старите, да се открият грешки, които влияят на класирането на сайта, с подробни препоръки за оправянето им, и да се направят куп други задачи от рутината на SEO-екипа.

Комплекс от SEO инструменти

Инструмент за анализ на външна линк маса, технически показатели на сайта, анкор лист.

Netpeak разработи редица скриптове за автоматизиране, ускоряване и подобрение на качеството на нашата работа:

  • семантичен сравнителен анализ на текстовете с тези на конкурента;

  • анализ на наситеността на ключовите думи в текста;

  • автоматизирана извадка от базата с медии, в които конкурентите имат публикации;

  • автоматизирана извадка от базата с медии спрямо редица критерии;

  • контрол на линкбилдинг стратегиите за грешки;

  • контрол на публикуваните статии.

Какво казват нашите клиенти

Заяви консултация

Страхотно! Благодарим Ви, че се свързахте с нас! Вие направихте първата стъпка към една фантастична маркетинг кампания. Нашите експерти ще се свържат с Вас в рамките на 1 работен ден, за да отговорят на всички Ваши въпроси.
Упс! Нещо се обърка, докато попълвахте формата.
Евгени Венков
Business Development Manager
Получи консултация
Страхотно! Благодарим Ви, че се свързахте с нас! Вие направихте първата стъпка към една фантастична маркетинг кампания. Нашите експерти ще се свържат с Вас в рамките на 1 работен ден, за да отговорят на всички Ваши въпроси.
Упс! Нещо се обърка, докато попълвахте формата.