Netpeak CSS

Netpeak е сертифициран Google Comparison Shopping Services Partner.

Netpeak има статут на партньор във всички държави, в които програмата е активна.Използването на Netpeak CSS осигурява по-ефективни Shopping кампании, увеличени приходи и оптимизирани разходи за Вашия бизнес.

Изпрати заявка

Сертификати

Нашите клиенти

Покажи още →

Нужно ли е това за Вашия бизнес?

Отговорът е "Да, задължително!" — ако сте онлайн магазин и продавате в държава, в която Google поддържа Shopping Ads и Comparison Shopping Services. Списъкът постоянно се разширява и към момента включва 18 държави, членки на Европейско икономическо пространство (ЕИП), Великобритания и Швейцария.

Какво е Comparison Shopping Services - CSS?

CSS е агрегатор на оферти — уебсайт, който събира оферти за продукти от онлайн търговци и след това изпраща потребители на уеб страниците на търговците, за да направят покупка.

Не е необходимо Вашите конкретни оферти да присъстват в този сайт агрегатор. Той е необходим единствено за сертифициране на партньорството с Google.

След тази сертификация CSS партньорът е посредникът между търговеца и shopping рекламата му в Google — необходимото свързващо звено.

Какво представлява рекламата в Netpeak Shopping CSS?

Продуктовата реклама се показва при търсенето най-отгоре или вдясно на резултатите в SERP. Също така може да се визуализира в Shopping таб, който присъства в някои страни, Google Images, Google Search Partner страниците и Google Display Network, която включва YouTube, Gmail, и Google Discover.

Основните предимства:

  • в рекламите потребителят вижда името на продукта, неговата цена и изображение;
  • рекламата е винаги актуална, защото автоматично се обновява информацията за цена и наличност;
  • много се харесва на потребителите.

Избор на CSS партньор

В Европа има много CSS партньори, които дават възможност на търговците да достигнат до милиони клиенти чрез shopping реклама. Традиционният Google Shopping CSS е само един от тях. Netpeak CSS е друг.

Сертифицираните доставчици на CSS услуги, включително Netpeak, имат 20% конкурентно предимство в търговете спрямо shopping рекламите, пуснати директно през Google Shopping CSS.

Това е направено с цел синхронизиране с европейското антитръстово законодателство и е уникална възможност, предоставена само и единствено в държави членки на Европейския съюз, Швейцария, а след Брекзит и Обединеното Кралство.

Възможности за развитие след присъединяване към Netpeak CSS

Въпрос: Каква е разликата между Netpeak Shopping и Google Shopping рекламите?
Отговор: Няма такава.
Редуциране на бидовете, респективно разходите за Shopping, и запазване на досегашните продажби.
Запазване на текущите разходи, увеличаване на трафика и, благодарение на повишената ефективност, реализиране на повече продажби.
Увеличаване на бюджета при запазване на досегашната ефективност и постигане на по-широка експанзия на пазара.

Защо Netpeak CSS?

По-ниски разходи, повече продажби или увеличен обем - Вие избирате

Netpeak като CSS партньор има 20% конкурентно предимство в търговете, което, в зависимост от използваната бид стратегия, може да се изрази като преференциална цена за клик от Google — с 20% по-ниска, или в чувствително увеличена покриваемост и ефективност на рекламата Ви при използване на бид стратегии, базирани на конверсии. Това значи, че със същия рекламен бюджет, в Netpeak ще имате повече резултати.

По-ефективни реклами

Ние притежаваме 15 години опит в онлайн рекламата за стотици проекти по цял свят. Специалистите ни имат над 250 сертификата за квалификация в Google Ads.

Максимум предимства

Netpeak, като CSS партньор на Google, разполага с много предимства: освен повишената с 20% ефективност, благодарение на CSS програмата, получава индивидуални консултации и обучения и използва бета инструменти, недостъпни за обикновени рекламодатели.

С Netpeak ще сте една крачка пред своите конкуренти!

За кого се препоръчва?

Shopping рекламата за сравнително пазаруване, съчетана с Netpeak CSS услугата, означава значителен ръст във възвръщаемостта на инвестициите за всички играчи в електронната търговия. Това е особено изгодно в области, където маржовете се свиват, присъстват чуждестранни търговци или нарастваща конкуренция.

Тези, които действат навреме, увеличават пазарния си дял. Използването на CSS вече е индустриален стандарт в Западна Европа — просто не е изгодно да рекламирате без CSS. Колкото по-скоро се възползвате от +20%, предоставени от CSS, толкова по-голямо конкурентно предимство ще постигнете.

Често задавани въпроси

Колко време програмата Google CSS ще остане в сила?

Програмата CSS непрекъснато се развива и Google е заинтересован да направи услугата възможно най-популярна. За разлика от някои квоти, които бяха дадени само в началото, 20% предимство за CSS Partners най-вероятно ще бъде активно дълго време, което прави рекламата чрез Партньор високо ефективна.

Все пак да не забравяме — CSS е резултат на политическо решение и има възможност условията да бъдат променени. Но важното е, че в момента програмата е активна, затова се възползвайте максимално бързо, без отлагане.

Реклама чрез CSS партньор — как работи?

CSS партньорът е посредник между търговеца и shopping рекламата му в Google - необходимото свързващо звено. Освен Google са налични и други CSS партньори, включително Netpeak, които ви дават 20% предимство. Напълно възможно е да рекламирате едновременно чрез няколко CSS партньора (това изисква и няколко акаунта в Merchant Center, и повече кампании).

Как работи отстъпката от 20%?

Всеки CSS партньор получава 20% ценово предимство в своите CPC ставки при търговете в реално време за визуализиране на реклами от Shopping кампании, за да бъде конкурентен спрямо Google CSS. На практика това означава, че оферта от 1,6 EUR от партньор в хода на търга, има същата стойност като оферта от 2,0 EUR от Google CSS. Тези, които рекламират чрез Google CSS, трябва да наддават с 25% по-висока оферта в търг срещу тези, които рекламират чрез CSS партньор.

Какво означава отстъпката от 20% за мен?

Тази отстъпка не е действително възстановяване на разходите за CPC, а предимство при участие в търга в реално време за конкретна позиция при наддаване срещу Google CSS. Вашите реклами чрез CSS партньор започват от по-добра позиция, участват в повече търгове и вероятно ще постигнат повече импресии. CSS партньорите нямат ценово предимство един спрямо друг. CSS партньорите нямат и ценово предимство в реклами от динамичния ремаркетинг, който е част от Smart shopping кампаниите.

Подобно еднозначно въздействие от CSS, като намаляване на цената на клик, ще се наблюдава само при кампания за стандартен shopping със CPC бид. При smart shopping кампания или обикновена, но използваща бид стратегия, базирана на конверсии, ползата в общия случай няма да се изрази изцяло и конкретно в намаляване на цената на клик, но анализът ще я намери и сумира разпръсната по различни показатели, като увеличен обем и брой транзакции. Вижте резултати от наши клиенти, мигрирали своята Shopping реклама към Netpeak CSS.

Възможно ли е да тествам рекламата чрез CSS партньор?

Възможно е да стартирате тестване, но това е сложен и отнемащ време процес. Чрез Партньора трябва да се създаде отделен акаунт в Merchant Center и да стартирате нови кампании и реклами в Google Ads. Акаунтът и кампаниите нямат история, което неминуемо влошава началните резултати, най-вече в областта на възможния обем. Потребители, провеждащи тестове, много бързо преминават към пълна миграция, тъй като предимството от рекламирането чрез CSS партньор е очевидно.

Ще имате ли достъп до моите данни?

Това зависи от Вашето решение. Можете да ни предоставите достъп до Google Ads и Merchant Center акаунтите. Или само до Merchant Center. Или можете да не ни давате достъп до нищо и да продължите да използвате пълната мощ и предимство на Netpeak CSS.

Нашите кейсове

4308% ROAS

Със Search кампания за басейни и джакузита

Кейс: Netpeak и Mr. Bricolage — как постигнахме устойчив рентабилен ръст чрез Google Ads

+87% ROAS

Резултати от кампаниите в Мрежата за търсене в сравнение с предходния период

Кейс: Модерни похвати за по-добри резултати — как повишихме 2 пъти стойността на транзакциите със същия разход

98%

Ръст на поръчките от CRM маркетинг

Mania.bg — История на успеха: ефективно управление и развитие чрез CRM маркетинг

Какво казват нашите клиенти

Заяви консултация

Страхотно! Благодарим Ви, че се свързахте с нас! Вие направихте първата стъпка към една фантастична маркетинг кампания. Нашите експерти ще се свържат с Вас в рамките на 1 работен ден, за да отговорят на всички Ваши въпроси.
Упс! Нещо се обърка, докато попълвахте формата.
Евгени Венков
Business Development Manager
Получи консултация
Страхотно! Благодарим Ви, че се свързахте с нас! Вие направихте първата стъпка към една фантастична маркетинг кампания. Нашите експерти ще се свържат с Вас в рамките на 1 работен ден, за да отговорят на всички Ваши въпроси.
Упс! Нещо се обърка, докато попълвахте формата.