PBN
Private Blog Network

Изграждане на добър имидж на бранд или личност в интернет. Ние помагаме на хора и бизнеси да създадат положителна информация в резултатите от търсенето по брандови запитвания, да изместят компрометиращи материали или фалшиви негативни отзиви от хейтъри и конкуренти.

Изпрати запитване

Сертификати

Нашите клиенти

Покажи още →

Нужно ли е това за вашия сайт?

Ако сайтът ви е в ниша с голяма конкуренция и обикновените SEO методи не дават нужния резултат, то накратко — да.

Private Blog Network е нужна за трупане на линк маса, която е един от ключовите фактори за класиране на сайта. Такива линкове са по-значими от линковете от форуми, борси за линкове или outreach, затова съществено влияят на позициите на сайта в резулатите от търсенето.

Защо трябва да поръчате PBN при нас?

Да обсъдим вашия проект?
Страхотно! Благодарим Ви, че се свързахте с нас!

Вие направихте първата стъпка към една фантастична маркетинг кампания.

Нашите експерти ще се свържат с Вас в рамките на 1 работен ден,

За да отговорят на всички Ваши въпроси.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

1. Само trust domains

Събираме база с домейни специално за вашия проект от различни източници (предимно търгове) с помощта на собствена автоматизация: премахваме спамни и некачествени домейни, избираме нужната тематика и език, измерваме показатели. Анализът и крайният избор се правят ръчно.

2. Само качествена линк маса

Пак с помощта на собствени системи за автоматизация внимателно проверяваме външните линкове на домейните: количество и качество на «живи» линкове, анкор лист спрямо плътност, естественост и спам. Ако линк масата е некачествена — не купуваме домейна.

3. Без Doorway pages

Задължително проверяваме историята на всеки домейн: ако в историята на домейна има Doorway pages, сайтове с тематика забавление, сайтове на други езици или спам — не го купуваме.

4. Без наказания

Проверяваме дали домейнът има наказания от Google. Ако има такива или има дори вероятност да получи наказание — не купуваме домейна.

5. Без опасни сайтове

Ако домейнът е бил в списъка с опасни сайтове, то с малка вероятност ще се индексира. Затова не купуваме такива домейни.

6. Мрежата е ваша

Всички събрани домейни веднага регистрираме на името на новия собственик. Включваме SSL-сертификат за безопасност и скриваме данни за собственника през Whois Privacy Protect.

7. Сайтове, не сателити

Създаваме нов сайт на хостинга, уникализираме шаблона на дизайна и правим базова SEO оптимизация. Добавяме уникален и полезен контент (без SEO текстове). Включваме CDN (Content Delivery Network), за да увеличим скоростта на зареждането на сайта и да скрием реалното IP на сайта.

8. 100% индексиране в Google

Ако сайтът след извършените действия не е индексиран, то ние взимаме допълнително мерки за индексирането му. Ще направим безплатна замяна, ако сайтът няма да бъде индексиран.

Защо PBN ще сработи там, където класическото SEO не успява?

Линк от PBN има по-голяма тежест, отколкото линкове от форуми, блогове и дори trust ресурси.
Вие ще разполагате с пълен контрол върху линковете. Може да премахнете линка, да смените анкора, страницата и дори сайта, към който води линкът. При купуването на платени линкове собственикът на сайта може да я премахне едностранно по всяко време.
Качеството на линка от PBN може да се промени само с промяната на алгоритмите на Google. Докато купените линкове са с променливо качество заради голям брой продадени линкове от сайта, некачествен контент и други действия на собственика на сайта, когото не можете да контролирате.

Никакви рискове, наистина ли?

Разбира се, винаги има риск, когато става дума за оптимизация с помощта на линк маса.
Но за разлика от купени линкове — PBN е напълно управляем, тоест линковете могат да бъдат променени или премахнати всеки момент.

Как осигуряваме максимално възможна безопасност?

WHOIS protect
липса на налинкване между сайтовете в PBN
уникализирани шаблони на CMS
прокси за скриване на реалното IP
само по един линк от всеки сайт в PBN към сайта, който оптимизираме

С какво PBN от Netpeak се откроява на пазара?

Качество

Взимаме допълнителни мерки за съкращение на риска Google да открие мрежата: използваме допълнителни методи за скриване на мрежата от търсачката, избираме домейни с добри показатели, правим информационни сайтове леки за четене.

Експертност и опит

Над 15 години правим SEO. Тествахме нашия метод за изграждане на мрежа от сайтове за своите контент проекти и знаем от личен опит всеки препъни-камък. И досега не сме получавали наказания от Google.

Без зависимост от агенцията

За разлика от други предложения на пазара ние предаваме на клиента цялата мрежа с всички достъпи веднага след изграждането ѝ.

Настроен процес

Собствената методология и инструменти за автоматизация на търсене и избиране на сайтове подсигурява създаване на качествени сайтове в различни тематики и региони за кратко време. Това е по-бързо и по-евтино, отколкото да се организира аналогичен процес собственоръчно.

Съпорт

При нужда може да осигурим съпорт на наш хостинг. Услугата се обсъжда допълнително след изграждането на PBN.

Създаване на сайтове спрямо изискванията на клиента

Ние работим за вашата цел. Ако стандартните ни предложения не са подходящи за вас, може да създадем сайтове по индивидуални технически задания.

Знаем какво правим

Имаме 15-годишен опит в SEO на стотици проекти в цял свят. Създали сме едни от най-добрите продукти на SEO пазара, които се използват от стотици други агенции. Създаването на всеки от тези продукти започваше от необходимостта да се направят собствени задачи.

Многофункционална SEO платформа за анализ на онлайн конкуренти и собствен сайт, ежедневен мониторинг на позиции в търсенето, линкове и качество на контента в сайта.С помощта на този инструмент може да се събират ключови думи за нови страници или да се оптимизират старите, да се открият грешки, които влияят на класирането на сайта с подробни препоръки за оправянето им, и да се направят куп други задачи от рутината на SEO-екипа.

Компания Netpeak Software разработва декстопни инструменти за SEO специалисти и уеб мастъри:

  • Netpeak Spider — за редовен SEO одит, бързо откриване на грешки, системен анализ и парсинг на сайтове.

  • Netpeak Checkerза парсинг на сайтове и агрегиране на данни от топ SEO инструменти за масов анализ и сравнение на сайтове.

Какво казват нашите клиенти

Заяви консултация

Страхотно! Благодарим Ви, че се свързахте с нас! Вие направихте първата стъпка към една фантастична маркетинг кампания. Нашите експерти ще се свържат с Вас в рамките на 1 работен ден, за да отговорят на всички Ваши въпроси.
Упс! Нещо се обърка, докато попълвахте формата.
Евгени Венков
Business Development Manager
Получи консултация
Страхотно! Благодарим Ви, че се свързахте с нас! Вие направихте първата стъпка към една фантастична маркетинг кампания. Нашите експерти ще се свържат с Вас в рамките на 1 работен ден, за да отговорят на всички Ваши въпроси.
Упс! Нещо се обърка, докато попълвахте формата.