[SEO 2.0]
оптимизация на сайт

Вече 14 години оптимизираме сайтове за ръст на бизнеса и печалбата, а не за позиции в търсачките.Успяхме да го направим над 1000 пъти заедно с наши клиенти за техния онлайн бизнес: корпоративни сайтове, Marketplace платформи, сайтове за обяви, онлайн магазини, сайтове за услуги и информационни проекти.

Изпрати заявка

[SEO 2.0] е идеалната услуга за клиенти, които вече имат опит в оптимизиране на сайта си заедно с друга агенция. Така най-добре се усеща разликата в начина на работа и резултата, който тя дава.

Николай Галинов
Head of SEO

Сертификати

Нашите клиенти

Покажи още →

Защо да изберете нас?

Резултат

Ние сме ROI-ориентирана агенция. Клиентите започват работа с нас благодарение на детайлно бизнес предложение и добра стратегия, портфолио и case studies.

Но... продължават да работят с нас дългосрочно, само ако видят финансов резултат: ръст на клиенти, приходи и печалба, които надвишават разходите за реклама.

Експертиза

Имаме достъп до beta инструменти на много рекламни системи. Вероятно вече имаме опит в рекламиране на проект, подобен на Вашия.

За последните 16 години сме работили на различни международни пазари и имаме над 3 000 успешни проекта.

Маркетинг специалистите в нашия екип имат 187 сертификати за глобална реклама и анализ, които подкрепят техния опит. Всички тези фактори намаляват риска за вашите инвестиции в онлайн реклама.

Процес

Тайната на успеха на всеки дигитален бизнес е в автоматизацията на процесите. Автоматизацията на процесите не просто ни позволява да предоставяме висококачествени и ефективни услуги, но прави работата ни ясна и прозрачна.

Списъкът със задачи, техният смисъл и приоритет са винаги ясни за клиента, и са съгласувани с него. Екипът работи с всички възможни инструменти за онлайн реклама.

Работен план за всеки месец с конкретни срокове и възможност за корекции, SCRUM, чек-листове, автоматизация на рутинни действия, контрол на качеството на няколко нива - това са само някои от нещата, които правим, за да гарантираме вашия успех.

Репутация

Netpeak работи от 2006 година. Можете да се запознаете с нашето портфолио, успешно реализирани проекти в различни ниши и отзиви от клиенти.
Ние добре знаем, че във всеки проект може да има трудности и пречки. Ако възникват проблеми или резултатите не отговарят на очакванията, ние честно го съобщаваме и концентрираме усилията си в търсенето на решение, а не в избягването на неприятна ситуация.

Технологии и ефективност

Нашата агенция е разработила редица инструменти за маркетинг и анализ, използвани от маркетинг специалисти по целия свят.

Всъщност нашият продуктов отдел има специален екип, който е посветен на по-нататъшна оптимизация на работните ни процеси и разработване на нови скриптове и технологии.

Постоянно се стремим да работим по-бързо и ефективно. Какво означава това за клиентите ни? Ние изпълняваме задачите много по-ефективно за една и съща цена, което ви позволява да постигнете по-бърз растеж от вашите конкуренти.

Прозрачност

С цел пълна прозрачност за клиента създадохме Клиентския профил на Netpeak.

Чрез него можете да проследявате KPI, да оценявате успеха на своите рекламни кампании, да наблюдавате прогреса на задачите и да се свързвате със своите мениджъри проекти във всеки един момент.

Какво включва услугата [SEO 2.0]

Услугата SEO 2.0 е особена с това, че работата не се разделя на етапи, а всичко се прави успоредно. Така по-рационално използваме ресурсите на екипа, по-бързо реагираме на промени и постигаме резултати.
Да обсъдим вашия проект?
Страхотно! Благодарим Ви, че се свързахте с нас!

Вие направихте първата стъпка към една фантастична маркетинг кампания.

Нашите експерти ще се свържат с Вас в рамките на 1 работен ден,

За да отговорят на всички Ваши въпроси.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Персонална стратегия за оптимизация

Какво правим?
 • Анализираме общата видимост на сайта по широк списък от релевантни потребителски търсения.

 • Правим анализ на конкурентите, за да придобием представа за тематиката и търсенето, и върху кои фактори ще трябва да се работи на първо място.

 • Проучваме структурата на сайтовете на лидерите в нишата и техния линк профил.4. Правим анализ на търсенето.

 • Правим анализ на търсенето.

 • Въз основа на събраните данни изготвяме стратегия за оптимизация и детайлен план за работа за няколко месеца.

Резултат: разбиране на пазарната структура, идентифициране на силните и слабите страни на конкурентите, ясен алгоритъм за развитието на проекта и за увеличаване на органичния трафик.

Технически одит на сайта

Какво правим?
Правим детайлен одит на сайта, за да проверим дали съответства на изискванията на Google и да коригираме откритите недостатъци.

По време на одита проверяваме 260+ фактори, разделени на 5 основни етапа:
 • Структура на сайта.

 • Вътрешен анализ на техническото състояние.

 • Анализ на съдържанието.

 • Интеграция с търсачки и социални мрежи.

 • Настройване на системи за web анализ.

Резултат: подробно техническо задание, чието изпълнение ще доведе сайта до пълно съответствие с изискванията на потребителите и търсачките.

Задълбочена работа върху семантиката

Какво правим?
 • Събираме релевантните ключови думи, за да обхванем максимално търсенето в нишата.

 • Групираме ключовите думи в клъстери, които използваме за създаване на категории и целеви страници.

 • Определяме честотност и конкуренция в търсенето за всеки клъстер (взема се предвид регион и сезонност). Така поставяме приоритет на задачи за създаване на целеви страници и промяна на структурата на сайта за постигане на KPI.

Резултат: пълен списък от ключови думи, по които потребителите търсят Вашия бранд, продукти или услуги. Определяне на ключови думи, за които може по-бързо и по-евтино да изпреварим конкурентите в SERP.

Изготвяне на структура на сайта и списък от целеви страници

Какво правим?
 • Изготвяме структура на сайта спрямо събраното семантично ядро, тематиката и нуждите на сайта.

 • Изготвяме детайлно техническо задание за създаване на категории, подкатегории, филтри и целеви страници в сайта.

Резултат: категории, филтри, подкатегории и целеви страници за релевантни търсения.

Вътрешно налинкване и увеличение на външната линк маса

Какво правим?
 • Изготвяме техническо задание за вътрешно налинкване, за да разпределим правилно вътрешната линк тежест между целевите страници според честотност и конкурентност на ключовите думи.

 • Прилагаме сигурни методи за външни линкове, без риск от Google наказания.

 • Netpeak има свой линкбилдинг отдел - ние сами събираме база с донори и не купуваме автоматично линкове. Така напълно контролираме качеството на линковете и динамиката на общата линк маса.

Резултат: редовно и безопасно увеличение на външна линк маса. Винаги знаете колко от вашия SEO бюджет се изразходва за линкбилдинг и го променяте, ако е необходимо.

Препоръки за по-добра ползваемост (UX) и конверсия на сайта

Какво правим?
SEO специалистите анализират поведението на потребителите в сайта и изготвят техническо задание с препоръки за дизайна и функционалността на сайта с цел:
 • Задържане на потребителя в сайта, за да не се връща отново в резултатите от търсенето.

 • По-нисък Bounce Rate (показва колко потребители напускат сайта след преглед само на 1 страница или след по-малко от 30 секунди).

 • Увеличение на време за преглед на конкретна страница.

 • Увеличение на брой попълнени форми за обратна връзка.

Резултат: подобряване на поведенческите фактори и конверсията, повече клиенти при същото количество трафик. Поведенческите фактори са важен фактор за класиране в търсачките.

Контент фактори

Какво правим?
 • Изготвяме техническо задание за текстове на целевите страници.

 • Специално създаденият копирайтинг отдел на Netpeak пише текстове по технически задания от SEO специалист.

 • След това всички текстове се проверяват от SEO специалист.

 • Клиентът може да връща за доработка до 3 пъти всеки текст в рамките на 10 дни след написването му.

 • Ако клиентът има собствени копирайтъри, то SEO специалистът подготвя технически задания за създаване на текстове и проверява написаното.

Резултат: текстовете на всяка страница в сайта са написани с оглед на потребителското търсене и решават реални проблеми на целевата аудитория. Знаем как да направим текстовете еднакво полезни за хората и роботите на търсачката.

Търговски фактори

Какво правим?
Работим върху търговски фактори въз основа на информация от клиента:
 • Представяне на асортимента при спазване на техническите изисквания.

 • Условия за плащане, доставка и гаранционно обслужване.

 • Промоции, информация за отстъпки и програма лоялност.

 • Препоръки за стимулиране на отзиви от клиенти и работа с тях.

Резултат: информацията в сайта е винаги актуална, асортиментът и промоциите са представени правилно, отзивите увеличават доверието към търговеца.

Социални фактори

Какво правим?
Събираме подходящи места за регистрация на фирмата и подаване на социални сигнали към търсачката. Например Google My Business, форуми и бизнес каталози. Даваме препоръки за попълване на страница на фирмата в сайтовете с най-много трафик.
Резултат: сайтът се сдобива с повече «интернет следи» и точки за контакт с целевата аудитория, което има положително влияние върху общата видимост на сайта.

Мониторинг на ключови параметри в сайта

Какво правим?
С помощта на собствени скриптове и инструментите Serpstat и Netpeak Software редовно проверяваме състоянието на ключовите показатели на сайта: достъпност на съдържанието, индексация на страници от търсачката, промяна на мета тагове, отвори на сървъра, линкове и др. Контролираме над 150 показатели, които влияят на оптимизацията на сайта, и взаимодействието на потребителите с него.
Резултат: всички грешки бързо се идентифицират и елиминират.

Контрол на KPI и отчетност

Какво правим?
За пълна прозрачност на работата ни създадохме Клиентския профил — система за отчитане, където в реално време могат да се проследяват ключовите показатели на сайта, актуални статуси по задачи, счетоводни документи и друга важна информация за проекта. Също може да уговорим персонализирани формати за отчетност и визуализиране на данни.
Резултат: винаги сте наясно как се развива работата по сайта, как се изразходва бюджетът и какви резултати са постигнати. Личният профил е на разположение 24/7.

Martech решения от Netpeak group

Многофункционална SEO платформа за анализ на онлайн конкуренти и собствен сайт, ежедневен мониторинг на позиции в търсенето, линкове и качество на контента в сайта.
С помощта на Serpstat могат да се събират ключови думи за нови страници или да се оптимизират старите, да се открият грешки, които влияят на класирането на сайта, с подробни препоръки за оправянето им, и да се направят куп други задачи от рутината на SEO-екипа.

Ringostat — екосистема, обединяваща маркетинг и продажби. Получете данни за ROI, конверсии и обаждания в един интерфейс.

Екосистема Ringostat включва End-to-end анализ, кол тракинг, уиджет за обратно позвъняване, виртуална АТЦ, аналитичен асистент за мениджъра по продажби и «умен телефон» в браузъра. Официален партньор на Google Analytics.

Netpeak Software разработва десктопни инструменти за SEO специалисти и уебмастъри:

 • Netpeak Spider — за регулярен SEO одит, бързо откриване на грешки, системен анализ и парсинг на сайтове.

 • Netpeak Checker — за парсване на сайтове и агрегиране на данни от топ SEO-инструменти за масов анализ и сравнение на сайтове.

Academy Ocean е интелигентна система за обучение на служители, партньори, 
клиенти. AcademyOcean е инструмент за създаване на обучителни програми. С негова помощ може да се ускори процесът за адаптация на нов служител, да се намали времето на ръководителите за обучение на персонал. AcademyOcean превръща научаванетот на нещо ново в интересен процес.

Нашите кейсове

4308% ROAS

Със Search кампания за басейни и джакузита

Кейс: Netpeak и Mr. Bricolage — как постигнахме устойчив рентабилен ръст чрез Google Ads

+87% ROAS

Резултати от кампаниите в Мрежата за търсене в сравнение с предходния период

Кейс: Модерни похвати за по-добри резултати — как повишихме 2 пъти стойността на транзакциите със същия разход

98%

Ръст на поръчките от CRM маркетинг

Mania.bg — История на успеха: ефективно управление и развитие чрез CRM маркетинг

Какво казват нашите клиенти

Заяви консултация

Страхотно! Благодарим Ви, че се свързахте с нас! Вие направихте първата стъпка към една фантастична маркетинг кампания. Нашите експерти ще се свържат с Вас в рамките на 1 работен ден, за да отговорят на всички Ваши въпроси.
Упс! Нещо се обърка, докато попълвахте формата.
Евгени Венков
Business Development Manager
Получи консултация
Страхотно! Благодарим Ви, че се свързахте с нас! Вие направихте първата стъпка към една фантастична маркетинг кампания. Нашите експерти ще се свържат с Вас в рамките на 1 работен ден, за да отговорят на всички Ваши въпроси.
Упс! Нещо се обърка, докато попълвахте формата.