BDS
Big Data SEO

Инструмент за умно автоматизирано вътрешно налинкване, въз основа на невронни връзки за експлозивен ръст на трафика за големи сайтове, от агенция с 15-годишен опит в SEO.

Надіслати заявку

Сертификати

Нашите клиенти

Покажи още →

Нужно ли е това за вашия сайт?

Ако вашият сайт има повече от 300 хиляди страници и за бизнеса ви важи взаимовръзката между потребителите в сайта и приходите от него, то отговорът е кратък — да.

Прилагането на нашата разработка ще осигури експлозивен ръст на органичния трафик на вашия сайт, благодарение на невронни връзки и big data. До този момент ние тествахме алгоритъма върху десетки собствени проекти и едва сега го предлагаме като услуга.

Каква е идеята?

Създадохме алгоритъм, който прилага автоматизирани методи за събиране, обработване и разпределяне на ключови търсения за целевата ниша, и тяхното последващо сравнение със страниците на сайта ви, за реализиране на вътрешно налинкване.

И какво означаватова?

Всъщност всичко е съвсем просто. Ние събираме стотици хиляди (а понякога и милиони — в зависимост от тематиката на сайта) нискочестотни търсения.За сметка на това, ние коректно ги свързваме със съответни страници на вашия сайт, постигаме съществено изкачване на сайта в резултатите от търсенето, и като резултат — експлозивен прираст на трафика.

Какъв е смисълът?

Смисълът е в прилагането на автоматични методи за събиране, обработка и разпределяне на ключови думи за цялата ниша и тяхното последващо съпоставяне със страниците на сайта за реализиране на вътрешно налинкване.

80%

автоматизирано

С помощта на big data, невронни връзки, много различни скриптове и други сложни функционалности, които сме тествали в продължение на почти три години.

20%

ръчно

Изпълнява се от екип от Data Scientists индивидуално за всеки проект, тъй като нито един алгоритъм не може да вземе под внимание всички уникални особености на различните проекти.

Как се случва магията?

1. Събиране на семантика

Ние изтегляме цялата семантика във вашата тематика (използваме както семантиката от вашия сайт, така и от преките ви конкуренти) от всички достъпни източници, а след това я разширяваме като парсваме "Предложения за търсене" (Search Suggestions) и генерации на семантиката.

2. Парсване на топ-100 в Google

Парсваме всички търсения, събрани на предишния етап, и анализираме топ-100 в резултатите на Google, получавайки милиарди редове с данни за последващо обработване от нашите алгоритми.

3. Създаване на скоринг модел

С помощта на невронна мрежа формираме скоринг модел, за да оценим всяко търсене спрямо конкурентност, релевантност, трафик потенциал. Всяко търсене получава точки, които показват неговата ефективност.

4. Клъстеризиране на търсенията

Използвайки данните, получени на предишните етапи, по автоматизиран метод групираме цялата семантика в клъстери.

5. Създаване на вътрешно налинкване

Въз основа на получената информация автоматизирано определяме най-релевантни донори*, акцептори** и ключови думи за вътрешно налинкване.

Донор* - страница, в която е публикуван линк към друга страница.
Акцептор** - страница, която получава линк от донора.

6. Генериране на мета описание

Генерираме ново мета описание за страници, които взимат участие във вътрешното налинкване.

Индивидуален подход към всеки проект

Алгоритъмът за събиране на данни търпи корекции за всеки проект спрямо тематиката и особеностите му.
Ние използваме само собствени скриптове за парсване и последващо обработване на данни, и разполагаме с ресурси за качествена организация на събирането и обработването на всички данни.
За тази услуга е създаден отделен екип Data Science, който включва най-опитните ни специалисти.

Резултати от прилагането на нашата технология

При набиране на семантика за проекта събрахме около 2 000 000 ключови думи, а при формирането на вътрешно налинкване използвахме над 320 хиляди ключови думи.

Нарасна броят на ключовите думи, по които се класира сайтът, в различни интервали от топ-позициите за desktop версията на сайта.

2. Три месеца след извършването на услугата Big Data SEO в топ-10 са ключови думи с обща честотност три пъти по-голяма от преди. Колкото е по-голяма честотността на ключовите думи, толкова повече трафик те генерират.

3. Резултатът: 15% ръст на органичния трафик 4 месеца след извършването на услугата.

Ние знаем какво правим

Имаме 15-годишен опит в SEO на стотици проекти в цял свят. Създали сме едни от най-добрите продукти на SEO пазара, които се използват от стотици други агенции. Създаването на всеки от тези продукти започваше от необходимостта да се направят собствени задачи.

Многофункционална SEO платформа за анализ на онлайн конкуренти и собствен сайт, ежедневен мониторинг на позиции в търсенето, линкове и качество на контента в сайта.

С помощта на този инструмент могат да се събират ключови думи за нови страници или да се оптимизират старите, да се открият грешки, които влияят на класирането на сайта, с подробни препоръки за оправянето им, и да се направят куп други задачи от рутината на SEO-екипа.

Компания Netpeak Software разработва десктопни инструменти за SEO специалисти и уебмастъри:

  • Netpeak Spider — за регулярен SEO одит, бързо откриване на грешки, системен анализ и парсинг на сайтове.

  • Netpeak Checker — за парсинг на сайтове и агрегиране на данни от топ SEO-инструменти за масов анализ и сравнение на сайтове.

Какво казват нашите клиенти

Заяви консултация

Страхотно! Благодарим Ви, че се свързахте с нас! Вие направихте първата стъпка към една фантастична маркетинг кампания. Нашите експерти ще се свържат с Вас в рамките на 1 работен ден, за да отговорят на всички Ваши въпроси.
Упс! Нещо се обърка, докато попълвахте формата.
Евгени Венков
Business Development Manager
Получи консултация
Страхотно! Благодарим Ви, че се свързахте с нас! Вие направихте първата стъпка към една фантастична маркетинг кампания. Нашите експерти ще се свържат с Вас в рамките на 1 работен ден, за да отговорят на всички Ваши въпроси.
Упс! Нещо се обърка, докато попълвахте формата.